Favorites
Naamlyst der geenen welke hunne hoop en verwagting, dat eene constitutie op gronden van een- en ondeelbaarheid gebouwd, aan het Bataafsche volk zal aangeboden worden, by requeste aan de eerste nationaale vergadering, representeerende het gemelde volk, hebbende te kennen gegeven. In den HAAG, ter 's Lands Drukkery, 1798.
17651832
Birth: 1765Praag, Bohemen
Death: after October 17, 1832
Oudst bekende voorvader met de achternaam Sambler
WieWasWie
WieWasWie.nl is een website voor stamboomonderzoek, het resultaat van samenwerking tussen een groot aantal archiefinstellingen. WieWasWie wil genealogie en historisch persoonsonderzoek voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk maken. Hiervoor bieden zij een plek waar je betrouwbare bronnen kunt vinden voor historisch persoonsonderzoek, waar je ondersteuning krijgt bij de zoektocht en waar je de mogelijkheid krijgt om met het zoekresultaat de stamboom te bouwen en te delen.
Gemeentegeschiedenis
Nederland telt nu minder dan 400 gemeenten. In 1812 waren dat er meer dan 1100. In twee eeuwen vol herindelingen, annexaties en fusies heeft Nederland bijna 1700 gemeenten gekend. Gemeentegeschiedenis maakt deze en andere historische gegevens per gemeente toegankelijk.
Woordenboek
Online verzameling van trefwoorden en begrippen voorkomend in Doop-, Trouw- en Begraafboeken en andere genealogie bronnen, 5e editie. Door André Dumont
Leerzame artikelen en tips voor stamboomonderzoek
Op deze site staan veel leerzame artikelen over stamboomonderzoek.
Buste van Karel de Grote
747814
Birth: April 2, 747 33 26 Herstal, Luik, Waals Gewest, België
Death: January 28, 814Aachen, Regierungsbezirk Köln, Land Nordrhein-Westfalen, Duitsland
In vrijwel elk genealogisch overzicht met wortels in Europa zal naar verloop van tijd een link kunnen worden gelegd met Karel de Grote. Karel de Grote was lid van de Karolingische dynastie, een Frankische koninklijke familie die in de Middeleeuwen een belangrijke rol speelde in de Europese geschiedenis. Zo ook is in mijn overzicht op deze website een link te leggen tussen de maker van de website en Karel de Grote.